Een heerlijk friszoet drankje. Heel toegankelijk ook voor de beginnende fermenteerder. Het principe is: water, suiker en tijd. 48 Uur om precies te zijn. En af en toe een mineraaltje. Bijvoorbeeld in de vom van een gedroogde abrikoos.

Waterkefir
-
- Voorbereiding
- minuten
-
- Hoeveelheid
- 1 liter
Ingrediënten
- water
- suiker (50 gram per liter)
- waterkefirkorrels (ca. 3 eetlepels per 1 liter)
- optioneel: gedroogde abrikoos (of een paar rozijnen bijvoorbeeld)
Bereiding
- 1. Doe de waterkefirkorrels in een glazen pot.
- 2. Doe daar het water en de suiker bij.
- 3. Voeg eventueel wat gedroogd fruit toe (voor mineralen).
- 4. Sluit deksel en laat het 48 uur (twee volle dagen) staan op kamertemperatuur (niet in direct zonlicht).
- 5. Zeef de granen uit het drankje en giet het in een fles.
- 6. Je kunt op dit punt wat citroensap toevoegen voor de smaak. Of eventueel andere smaken zoals kruidenthee of wat fruit.
- 7. Als je fruit toegevoegd hebt mag je dit er binnen 2 dagen uithalen en weggooien (of verwerken in een smoothie). Door de toevoeging van suiker onstaat er een grotere opbouw van koolzuurgas. Kijk daarom uit voor explosies. Bewaar je flessen daarom in de koelkast, of als je daar geen ruimte hebt in een afgesloten tas of koelbox.
- 8. Met de uitgezeefde korrels kun je weer een nieuw waterkefirproces starten of je bewaart ze in de koelkast met wat water en suiker. (In dit laatste geval de granen 24 uur van tevoren uit de koeling halen om ze weer 'wakker' te krijgen).
- Klaar in: 10 minuten
- Receptsoort:Drinken, Waterkefir
- Ingrediënt:suiker, water
Geen reacties mogelijk.