Kimchi

3/5 (3)
3/53

Receptwaardering

Kimchi (of kimchee) is een traditioneel klein gerecht uit Korea. Van oudsher wordt dit bij vrijwel iedere maaltijd gegeten. Kimchi die meerdere jaren oud is wordt in Korea als een ware delicatesse beschouwd. In de betere restaurants wordt veel geld betaald voor een bakje kimchi van een paar jaar oud.

Kimchi kan op vele verschillende manieren gemaakt worden. Vaak met chinese kool als hoofdingrediënt, maar het kan net zo goed met andere koolsoorten of bijvoorbeeld met daikon / rettich (dan heet het kkakdugi of ook wel daichi genoemd).

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van gochugaru. Dat is poeder van een specifieke rode pepersoort en geeft het gerecht een uitgesproken pittige smaak. Gochugaru is verkrijgbaar in grotere toko’s. Als je hier niet aan kunt komen maak je een pasta van andere rode peper.

Hier vind je een sympathiek filmpje van een jonge filmmaker met Koreaanse roots. Hij filmde zijn tante bij het maken van ‘de echte’ kimchi.