Dosa’s

3/5 (3)
3/53

Receptwaardering

Elke cultuur heeft z’n eigen favoriete fermentatierecepten. In India worden bijvoorbeeld Dosa’s gemaakt. Dat zijn hartige dunne pannenkoekjes die gemaakt zijn met gefermenteerd beslag op basis van (rauwe in water geweekte rijst en linzen). Heerlijk met een gekruide vulling, bijvoorbeeld aardappelmassala. De aardappels kun je eventueel te fermenteren zetten op het moment dat je de granen te weken zet, of de volgende dag als je er beslag van maakt. Hier lees je hoe je aardappelen fermenteert.

De aardappelmassala is zo gemaakt. Als de aardappels al voorgekookt zijn kun je ze in de pan doen zodra je de dosa’s gaat bakken. Je hebt verder nog nodig (maar varieer gerust): uien, knoflook, verse chilipeper, mosterdzaad, komijnzaad, nigellazaadjes, geelwortelpoeder (kurkuma), zout en eventueel zwarte peper.  De makkelijke aardappelmassala maak je zo:

  1. Bak de mosterdzaadjes in de pan tot ze gaan springen.
  2. Doe de uien en komijnzaad erbij.
  3. Voeg de overige ingrediënten toe en roer tot het goed warm en op smaak is.