Fermentista Fermentista Over fermentatie: gefermenteerde groenten, komboecha, melkkefir, waterkefir, jun, zuurdesem en nog veel meer.

Navigatie

  • Home
  • Over fermentatie
    • Voordelen
    • Basisprincipes
    • Zout
    • Veelgestelde vragen
  • Recepten
    • Drinken
    • Groenten
    • Condimenten

water

Chilisaus

Waarom zou je aardappelen fermenteren?

  • Yield : 1

Pittige ananas

Spinazie, citroen, knoflook

  • Yield : 1 liter

Jun

Blauwe tenen

  • Yield : 5 liter

Komboecha

  • Yield : 1 liter

Waterkefir

Over Saskia

Fermentista in hart en nieren. De wereld van fermentatie is eindeloos. Dat brengt andere structuren, nieuwe smaken en geuren. Proeven en leren? Mail me voor meer info.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor mail met meer inspiratie.


Best gewaardeerde recepten

Waterkefir
5/5 (2)
Uienringen
4.17/5 (6)

Testimonial

  • Door te werken met gefermenteerde ingrediĆ«nten krijg je veel meer umami in je gerechten.
    Chefkok / Eigenaar Restaurant Noma
    Rene RedzepiChefkok / Eigenaar Restaurant Noma
  • Thuis zet ik het soort eten op tafel waarbij ik het verhaal erachter ken.
    Auteur, journalist en voedseldeskundige
    Michael PollanAuteur, journalist en voedseldeskundige
  • Het nadeel van het doden van 99,9% van de bacteriĆ«n, is dat de meesten ons juist beschermen van die paar die ons ziek kunnen maken.
    Fermentatiegoeroe en auteur
    Sandor KatzFermentatiegoeroe en auteur