Fermentatie workshop donderdag 1 september Haarlem

01-09-2016 19:30 - 01-09-2016 22:00
Het Badhuis
Leidseplein 49, Haarlem, Nederland

Tijdens de workshop

  • proef je gefermenteerde fris- of zuiveldranken
  • proef je gefermenteerde ingrediënten, al dan niet verwerkt in een hapje
  • krijg je informatie over fermentatie in het algemeen
  • leer je de basisprincipes van lactofermentatie / melkzuurfermentatie
  • leer je de voordelen van fermentatie
  • leer je waar je op moet letten tijdens het fermentatieproces
  • krijg je tips om gefermenteerde ingrediënten te verwerken in je maaltijden, snacks of dagelijkse eetpatroon
  • start je zelf je fermentatieproject met groente van het seizoen

Aan het einde van de avond heb je…

  • een leuke en leerzame avond gehad
  • nieuwe smaken geproefd
  • een glazen fermentatiepot met je eigen project om thuis te verder te fermenteren
  • voldoende instructies om het fermentatieproces thuis vol vertrouwen af te maken
  • je recept en basisinstructies om thuis je volgende project te starten

Voor wie is de workshop bedoeld?

Voor geïnteresseerden met drempelvrees, die wel willen maar een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Voor fermenteerders die al wel geëxperimenteerd hebben maar aanvullende informatie of een degelijke basis fijn vinden. Voor foodies die het altijd leuk vinden nieuwe smaken en structuren te ontdekken. Voor smulpapen die misschien in de praktijk niet gaan fermenteren, maar wel willen weten hoe het werkt en hoe je gefermenteerde producten toe kunt passen in de keuken. Het is een workshop voor hen die nog gaan starten en hen die al gestart zijn. Maar ook meer ervaren fermenteerders die denken ‘Hoe doet zij dat nou?’ zijn meer dan welkom!

Wil je meedoen? Hier koop je je ticket